В рамках урочистого відкриття генеральний директор Puratos Ukraine Сергій Соловей презентував результати досліджень «Taste Tomorrow», — світові тренди поведінки споживачів:
- 55% європейських споживачів очікують розширення асортименту та технологій у харчових продуктах;
- 58% європейців віддають перевагу зручним продуктам для споживання «на ходу»;
- на досвід споживання харчових продуктів стереотипи та недостатність інформації про інгредієнти на упаковці впливають більше, ніж сертифікати міжнародних асоціацій.
«Puratos відома у всьому світі своїми інноваціями», - наголосив Сергій Соловей, - «Ми були першими, хто запропонував брендувати хліб, ми є лідерами ринку смаків для шоколаду. Ми інвестуємо у вивчення ринків хлібобулочних та кондитерських виробів, споживчих трендів. І в стінах цього центру ми будемо ділитися цими знаннями, підвищуючи конкурентоспроможність українських підприємств харчової промисловості».
Регіональний директор компанії Puratos Group у країнах Східної та Північної Європи Піт Сандерс: «Інноваційний центр в Україні, як і ще 81 подібний центр компанії Puratos у світі, покликаний допомагати нашим клієнтам розвивати їхній бізнес саме завдяки інноваціям. Саме тут ми будемо навчати українських підприємців створювати унікальні продукти, з використанням якісних інгредієнтів та новітній технологій».
Довідка про компанію:Puratos — міжнародна група компаній, що спеціалізується на виробництві інгредієнтів для хлібопекарської, кондитерської та шоколадної галузей. Штаб-квартира компанії розташована у Бельгії. В Україні Puratos працює з 2005 року. В Одеській області з 2007року Puratos має власне виробництво інгредієнтів для хлібопекарської та кондитерської промисловостей.